Stageperiode Kevin en Dylan

Stageperiode Kevin en Dylan

Na een super leuke periode van 6 maanden hard werken zit onze stageperiode er helaas weer op. We hebben enorm veel geleerd, nieuwe ervaringen opgedaan en vooral erg veel plezier gehad. In dit aller eerste blog artikel van Stijlloos delen wij onze stage en werk ervaring die we hier hebben opgedaan. We hebben ook een leuk video fragment met daarop afgebeeld hoe we onze dag op Stijlloos doorbrengen.

De eerste dagen
Onze stageperiode begon op maandag 4 september. De eerste dagen was het erg wennen aangezien we net uit een heerlijke zomervakantie kwamen. Ons ritme was nog niet helemaal het werkritme wat we hier aan moesten nemen. Maar naar een week of twee waren we al aardig gewend. Wat voor ons nieuw was, was dat we in de lunch eten kregen vanuit het bedrijf zelf. Op school (en enkele bijbaantjes) moesten we tenslotte altijd ons eigen voedsel regelen. 
De eerste dagen hebben we voornamelijk kennis gemaakt met collega's, een paar introductie tutorials gevolgd van wat codeer talen om onze kennis te meten en besproken wat het plan voor de komende 6 maanden was.

Wat hebben we geleerd?
We zijn begonnen met wat eenvoudige voorbereidingen op wat we de komende 6 maanden zouden gaan doen. Zo moesten we de basis van wat codeer talen goed onder de knie krijgen. Met veel van deze talen hadden we al ervaring opgedaan vanuit school, maar na zo'n lange zomervakantie was herhaling hiervan wel handig. 
We hebben daarna kennis mogen maken met Drupal, een Content Management System waar Stijlloos veel mee werkt. In eerste instantie hebben we simpelweg een Drupal installatie proberen werkend te krijgen. Met hulp en uitleg van collega's zijn we wat stappen verder gegaan; het bepalen van de structuur van een website en dit vervolgens ook maken. Ook hebben we geleerd hoe het opmaken van je website met Drupal in zijn werking gaat.
Niet alleen op het gebied van programmeerkennis hebben we dingen geleerd. Ook op het gebied van sociale vaardigheden (vergaderingen, omgaan met de klant, telefoon opnemen) hebben we veel ervaring op gedaan. Doordat we kennis hebben gemaakt met het "werkleven" zijn we een stuk meer verantwoord geworden en ook zeker een heel stuk volwassener. Verder heb ik (Kevin) me meer gefocust op de front-end (style en design) en ik (Dylan) hou me nu ook bezig met mobiele applicaties.

Hoe vinden we de werkwijze van Stijlloos?
Stijlloos is een super plezierig bedrijf om in te werken. Het zijn ervaren developers die veel kennis hebben van waar ze mee bezig zijn. Ze zijn sociaal, en de communicatie verloopt altijd vlekkeloos. We communiceren grotendeels informeel onderling met elkaar, maar op momenten waarop het moet wel formeel. Buiten het werk om gaan we ook wel eens met zijn allen gezellig uiteten of wat anders leuks doen.

Wat hebben wij gemaakt?
We hebben aan verschillende projecten gezeten, dit waren voornamelijk Drupal websites. Hier zijn enkele voorbeelden:

Ook hebben we soms aan grotere projecten een bijdrage geleverd.

Conclusie
We zijn enorm blij dat we de kans gekregen hebben om bij Stijlloos onze stage te lopen. We hebben heel veel ervaring opgedaan, volwassener geworden en hebben echt kennis mogen maken met hoe het "werk leven" in zijn werking gaat. We hebben onze stageperiode met een voldoende afgerond en mogen nu ook zelfs als oproepkracht in het bedrijf blijven werken.